diumenge, 5 de febrer del 2017

RATICULÍN

Zeta Reticuli és una estrella binària de la constel·lació austral de Reticulum, situada a 39,5 anys llum de la Terra. Visualment, la separació entre les dues components és de 310 segons d'arc, per la qual cosa poden ser resoltes a simple vista. Les dues components del sistema tenen una brillantor similar (magnituds +5,54 i +5,24) i, de fet, són estrelles molt semblants. Zeta 2 Reticuli brilla amb una lluminositat pràcticament idèntica a la lluminositat solar mentre que Zeta Reticuli brilla una mica menys, l'equivalent a un 90% del Sol.
Betty i Barney Hill van ser un matrimoni nord-americà que va aconseguir certa fama afirmant haver estat segrestats per suposats éssers extraterrestres provinents de Zeta Reticuli entre el 19 i el 20 de setembre de 1961. La història narrada per la parella és habitualment anomenada "l'abducció dels Hill" o "l'incident Zeta Reticuli" i va ser el primer cas àmpliament publicitat d'un suposat segrest extraterrestre. Segons el relat de Betty, els extraterrestres li van dibuixar un sistema d'estrelles que en aquell moment els astrònoms no van saber identificar. Anys més tard, al descobrir-se que Zeta Reticuli es tractava d'un sistema binari, va resultar que l'esbós de Betty coincidia amb el nou descobriment.
Segurament Carlos Jesús / Cristopher / Micael devia sentir alguna cosa d'això mentre muntava camions a la Pegaso de Mataró, abans de la descàrrega eléctrica...

Zeta Retículi


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada