divendres, 2 de gener del 2015

PLUTÓ I CARONT

Això és el millor que hem pogut veure fins avui de Plutó i la seva lluna més gran, Caront, captats a través del canal infrarroig del telescopi Hubble. Aquests astres són tan petits i estan tan lluny que ni el potent telescopi espacial és capaç de mostrar-nos-en més detalls. Penseu que estem observant una bola de 2.300 kms. de diàmetre situada a 7.529 milions de kms. de la Terra...
Però això canviarà d'aquí a pocs mesos!
Després de 9 anys i mig de viatge, la sonda de la NASA New Horizons arribarà aquest juliol a Plutó, Caront i la resta de llunes menors d'aquell remot sistema. Donada la seva enorme velocitat, la sonda passarà per Plutó i  els seus satèl·lits en unes poques hores, durant les quals haurà de reunir el màxim de dades i imatges possibles. Però la seva tasca no acabarà aquí! Un cop visitat Plutó, la New Horizons s'internarà al Cinturó de Kuiper i tindrà l'oportunitat d'estudiar alguns dels seus membres. Després, continuarà el seu viatge cap als límits del Sistema Solar i més anllà, seguint les passes de les Pioneer i les Voyager, vers l'espai interestel·lar.
Plutó és el darrer gran astre del Sistema Solar que ens queda per visitar amb una sonda, així que l'esdeveniment del proper juliol és de primera magnitud, tot i que des d'uns quants mesos abans la New Horizons ja ens començarà a enviar imatges. De ben segur que el viatge haurà valgut la pena!


La pàgina de la New Horizons:
http://www.nasa.gov/mission_pages/newhorizons/main/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada